Godinu smo dana stariji i iskusniji

Zasada trener Ivica Gavran na prozivci je imao 22 igrača što i nije konačni broj. Klub su napustili: golman Mario Čolić (Mladost Đakovačka Satnica), Dino Blaškić (Ratar Piškorevci), a najvjerojatnije će i Ivan Tadić put Mladosti iz Ivanovaca. Trener Gavran neće moći računati ni na Igora Čečuru koji se sprema na odlazak u Njemačku u klub je stigao povratnik Željko Čečura koji se nakon šestomjesečnoga boravka u Karlovcu (poslovne obveze) vraća u Đakovo, a Dračičani još razgovaraju s nekoliko igrača. Do kraja priprema navijači Dračica mogu sigurno očekivati par pojačanja.

Također za novu sezonu izabran je novi kapetan, traku će ovu sezonu ponijeti Marko Andričić dok mu je dokapetan Renato Đurđević.

S obzirom da će Dračičani krenuti u drugu drugoligašku sezonu, o ambicijama trener Gavran je rekao: “Osnovni cilj je ponoviti prošlogodišnji rezultat, a to je četvrto mjesto. Godinu smo dana stariji i iskusniji, igrački kadar smo manje-više zadržali, tako da niti borba za sam vrh ne bi bio nerealan cilj. No, tek je početak priprema pa ćemo vidjeti što će donijeti završetak prijelaznog roka, zaključio je trener Ivica Gavran.

Dračičani će prvu pripremnu utakmicu odigrati 5. kolovoza u Donjim Andrijevcima protiv Tomislava, a tjedan dana kasnije 11.i 12. kolovoza nastupaju na turniru u Koritni. Uz domaćine još će nastupiti Hajduk iz Širokoga Polja i Jedinstvo iz Forkuševaca. Zatim 14. ili 16. kolovoza protivnik će gradski trećeligaš, a „generalku“ bi trebali odraditi na turniru u Vladislavcima koji se igra 18. i 19. kolovoza.