Vikend u znaku Dračica

Dugo najavljivano predavanje i praksa prve pomoći održala se u subotu u prostorima gradske knjižnice pred 20ak prisutnih. Dr. Mirela Logara Pavličić te Dr. Dejan Hil uz pomoć medicinskog tehničara svojom prezentacijom i vježbama ukazali su na mnoge greške koje radimo kako bi pomogli pri čestim situacijama u kojima se nađemo.

Zadovoljni odazivom te zainteresiranosti prisutnih, liječnički trojac bio je otvoren za svakoga. Pitanja, savjeti i pokoje sjećanje na tragične, sretne pa čak i smiješne intervencije obilježili su subotnje poslijepodne. Riječima kako smo pokrenuli masu ovakvih predavanja koja se organiziraju diljem Slavonije, uključujući i NK Osijek, velikog srca zaključili smo društveno korisni dan.

Nedjeljno jutro osvanulo je u znaku derbija. Nošeni dobrom formom i atmosferom u ekipi dočekali smo Omladinac iz Josipovca. Stabilan i respektabilan klub ovim prostorima “hara” već godinama, no to nam nije stvaralo previše straha. U utakmicu smo ušli oprezno, bez previše otvorenosti i s ciljem nadigravanja. Srčana i borbena utakmica sredine terena nije dala inicijativu nijednoj strani. Gosti su poveli iz jedanaesterca i tada kreće puni gas naše ekipe, što je i urodilo plodom. Goran Tadić prima loptu na 30ak metara te savršenim udarcem matira Gavljaka za konačnih 1:1.

Pravo lice ekipe koja može, želi i hoće. Novi tjedan nam nosi pripreme za mogući skok na 4.mjesto tablice i priključak samom vrhu. Pratite nas!