U sklopu 11.kola 1.ŽNL Osječko Baranjske gostovali smo u Josipovcu (Osječkome). Psihološko teških, ali autoritativno odrađenih 90minuta donijelo nam je nova 3 boda o kojima smo razgovarali s trenerom Goranom Uzelcem te stupom dračičke obrane Stjepanom Kuševićem.

Stjepane, čestitke na još jednoj odličnoj partiji. Koje je tvoje viđenje dosadašnjeg dijela prvenstva?

Hvala na čestitkama. Mislim da smo dosadašnji dio prvenstva odradili odlično, po mom nekakvom viđenju. Ipak, vjerujemo kako smo možda malo podbacili u Dalju, no što je tu je. Ostalih 10 kola odradili smo skoro pa savršeno i to je ono što krasi ovu ekipu.

Kokalović i ti sazrijeli ste u jedan odličan stoperski par, što se i jučer moglo vidjeti u više navrata. Nažalost, nije bilo clean sheeta, ali 3 boda su dodana na konto..

Rekao bi da nas je trener odlično prepoznao i spojio, zajedno sa Antom i Đurom u četvorku što se pokazalo vrlo dobro u dosadašnjem djelu prvenstva i nadam se da ćemo tako i nastaviti. Nažalost nismo uspjeli sačuvati svoju mrežu netaknutom, ali pobjeda je najvažnija i nova 3 boda su upisana što nas i dalje drži na odličnom trećem mjestu.

S druge strane, trener Uzelac je iz svog prostora ograničenog za kretanje napravio odličnu kilometražu te povećao prosjek otkucaja srca.

Treneru, čestitke na bodovima. Sjajna uvertira za sljedeću utakmicu i finiš polusezone…

Hvala na čestitkama. Ovo što radimo je više od sjaja i za svaku pohvalu. Da, ide finiš polusezone, ali mi smo maksimalno koncentrirani samo na sljedećeg protivnika na domaćem terenu.

Ponovno smo sjajno krenuli, ali i brzo primili zgoditak. Visoki presing i spuštena lopta, i ponovno se vraćamo na isti problem – realizacija. Je li prvo poluvrijeme zadovoljilo traženo?

Mi smo imali jasnu viziju. Dogovor u svlačionici je bio da odmah napadnemo visoko gore, da uzmemo loptu u svoj posjed i da kontroliramo utakmicu. Tako smo i krenuli. Brzi gol, čisti zicer koji nažalost nismo zabili i onda dobijemo gol. Po našem mišljenju neregularan, jer naša dva igrača kažu da je lopta bila vani, ali greške se događaju. Realizacija nas muči već dosta dugo. No, neka bude uvijek kao jučer i da mi upišemo tri boda. Možemo biti zadovoljni s prvim poluvremenom jer smo većinu stvari odradili kako smo se i dogovorili.

Drugo poluvrijeme preuzimamo sve u svoje ruke i vraćamo protivnika na njihovih 40m, što je i urodilo plodom. Kakav je puls bio nakon panenke?

Na poluvremenu sam morao dodatno dići ekipu, pošto sam vidio da ima puno prostora i da možemo pobijediti. Odlično smo ušli u drugo poluvrijeme. Držali posjed, bili još agresivniji, neke greške iz prvog poluvremena smo sveli na minimum. Fantastično odradili obranu gore od Kajbe pa do Piplice. Stvorili par zicera koje nismo zabili, domaćina držali daleko od našeg gola. Taj pritisak i kontrola utakmice nam je donijela penal kojeg je Tomas majstorski zabio. Kad se odlučiš kod 1:1 pucati panenku onda imaš muda. Klasu. I doktor si ove igre. Meni je tokom cijele utakmice puls na 120, poslije panenke je malo skočio na oko 130. Čestitam dečkima na pobjedi. Hvala našim navijačima koji nas vjerno prate na svakoj utakmici. Igrači nek odmore ,provedu vrijeme s obitelji, a ja se već danas spremam za nedjelju i novog protivnika. Sportski pozdrav.