DRAČICE – ĐAKOVO CROATIA 1:2 (1:1)

Đakovo – Stadion Croatia 1971. Bez gledatelja. Sudac: Hrvoje Pavličić (Đakovo). Strijelci: 1:0 Žulj (23.), 1:1 Dogan (38.), 1:2 Pongračić (62.).

DRAČICE: Zlatunić, Goran Tadić, Šarčević, Kušević, Iletić, Đurđević, Žulj, Kokalović, Domagoj Krizmanić, Marko Andričić, Ivan Krizmanić. (Još su igrali: Cikač, Duvnjak, Udovčić, Mikić, LIpar, Habada, Jukić). Trener: Šimi Živković.

ĐAKOVO CROATIA: Jukić, Petričević, Duje Batinić, Bošković, Kolak, Damjanović, Grgačević, Dogan, Pongračić, Burazin, Domagoj Ivić. (Još su igrali: Štangl, Karimović, Ljuban Ivić, Galičić, Sitar, Češnik, Milić, Ilakovac, Ante Batinić, Čuić, Barišić, Pedić). Trener: Hrvoje Bušić.

S obzirom da su nogometaši Đakovo Croatije u srijedu (3. ožujka) trebali odigrati odgođenu prvenstvenu utakmicu u Našicama trener Bušić protiv gradskoga rivala Dračica planirao je izvesti kombiniranu momčad. Međutim, dopisom Hrvatskoga nogometnoga saveza da se ne planiraju utakmice 27./28. veljače kao niti 3. ožujka upitan je početak prvenstva tako da je đakovački trener izveo , prema našem mišljenju, početnu postavu. Nogometaši Dračica, iako su tri ranga ispod Đakovo Croatije, odigrali su odličnu utakmicu u kojoj su pokazali zašto vjeruju da mogu do naslova prvaka Druge županijske lige.

U prvih pola sata Dračičani su bili življi, borbeniji i stvorili su nekoliko izglednih situacija u kojima nije bilo završnice. U tim trenucima đakovački je trećeligaš djelovao poprilično nezainteresirano bez dovoljne doze borbenosti, ali i organizacije igre. Takav odnos snaga iskoristili su domaći igrači i u 23. minuti došli  u vodstvo. Akciju je po lijevoj strani započeo Kušević, odlično je s četrdesetak metara ubacio loptu u kazneni prostor. U punom trku bio je Žulj koji glavom pogađa đakovačku mrežu. Prekrasna, školska akcija i završnica za zasluženo dračičko vodstvo.

U posljednjih petnaestak minuta prvoga dijela ipak su se probudili đakovački nogometaši, preuzeli terensku inicijativu i stvorili nekoliko izglednih prilika pred Zlatunićevim golom. U 28. minuti Burazin je izveo korner, lopta je preletjela na drugu stranu gdje je za stotinku sekunde zakasnio Kolak ubaciti loptu u praznu mrežu.

U 36. minuti Petričević se našao u dračičkom kaznenom prostoru, ali njegov udarac s desetak metara uspio je blokirati Đurđević. Bolju igru Đakovčani su okrunili izjednačujući pogotkom. Igrala se 39. minuta kada je Damjanović ubacio loptu iskosa s lijeve strane, dračički stoperi ostali su kao ukopani, a na pet metara našao se Dogan kojemu nije bilo teško ubaciti loptu pored nemoćnoga Zlatunića.

Đakovčani su mogli na odmor s vodstvom, ali u 42. minuti Damjanović se, nakon uspješno izigrane akcije, sam našao u kaznenom prostoru, ali njegov udarac završio je preko gola. Bilo je to sve u prvom poluvremenu u kojem smo vidjeli jako dobru igru Dračica i završnicu u kojoj su Đakovčani pokazali zašto su trećeligaši.

U drugom dijelu oba su trenera izvršila nekoliko zamjena igrača tako da su igra najčešće odvijala na sredini terena. Đakovčani su imali veći posjed lopte, a do vodstva su došli u 62. minuti. Domagoj Ivić pobjegao je svojim čuvarima po desnoj strani, odigrao povratnu loptu do iskusnoga Pongračića koji s dvanaest metara pogađa prvu kut dračičke mreže. Do kraja utakmice gosti su mogli postići još koji pogodak, ali borbeni Dračičani uspjeli su sačuvati svoju mrežu. U 72. minuti Branko Klemen snažno je šutirao s 18 metara, ali golman Zlatunić bi je na mjestu. Tri minute kasnije u idealnoj poziciji našao se Domagoj Ivić koji je iskoristio pogrješku dračičkih stopera i sam izašao pred golmana Zlatunića. Međutim, njegov lob udarac završio je pored gola. U 85. minuti vidjeli smo posljednju đakovačku priliku. Na rubu kaznenoga prostora našao se Ante Batinić čiji udarac završava preko gola.

Zanimljiva utakmica u kojoj su oba trenera mogla prvojeriti sve svoje raspoložive snage. Iako su poraženi nogometaši Dračica mogu biti zadovoljni prikazanom igrom i minimalnim porazom.

Izvor: DJ Sport