DRAČICE – SLAVONIJA (P) 1:3 (0:2)

Đakovo – Stadion Croatia 1971. Bez gledatelja. Sudac: Hrvoje Pavličić (Đakovo). Strijelci: 0:1 J. Perak (6.), 0:2 Vinko (11.), 0:3 Škorvaga (51.), 1:3 Ivan Krizmanić (70.).

DRAČICE: Zlatunić, Goran Tadić, Šarčević, Petar Andričić, Iletić, Kušević, Degmečić, Udovčić, Ljulj, Marko Andričić, Ivan Krizmanić. (Još su igrali: Cikač, Đurđević, Gavran, Jukić, Kokalović, LIpar, Mikić, Ivan Tadić). Trener: Šimo Živković.

SLAVONIJA (P): Begović, Poljarević, Tadijan, Miler, Stipanović, Škorvaga, Vinko, Maričičić, J. Perak, Gazić, Penava. (Još su igrali: Getoš, Matković, Šekerija, P. Perak.) Trener: Krešimir Salamon.

Napokon su i nogometaši Dračica mogli osjetiti glavni teren Stadiona Croatia 1971. na kojemu su ugostili momčad županijskoga prvoligaša iz Punitovaca. Utakmica je imala i jedno simbolično značenje jer su na suprotnim trenerskim klupama sjedili iskusni đakovački treneri: na dračičkoj Šimo Živković, a na punitovačkoj Krešimir Salamon.

Punitovčani su žestoko krenuli i već u prvih desetak minuta šokirali svoje domaćine postigavši dva pogotka. Doduše, vodstvu gostiju kumovale su i početničke pogrješke domaće obrane, ali to ne umanjuje zasluženo vodstvo. U šestoj minuti golmana Zlatunića matirao je Perak, da bi u 11. minuti strijelac za 2:0 bio Vinko. Nakon početnoga šoka, Dračičani su uspostavili terensku inicijativu, imali su veći posjed lopte dok su se Punitovčani vješto branili imajući na vratima iskusnoga i sigurnoga golmana Begovića. Do odlaska na odmor Dračičani nikako nisu pronašli put do gostujuće mreže.

Očito da početci utakmice odgovaraju nogometašima Slavonije jer su i početkom drugoga poluvremena, točnije u 51. minuti, ponovo postigli pogodak i povećali svoje vodstvo na 3:0. Bio je to definitivan znak da će gosti ostvariti pobjedu. Nakon toga, oba su trenera izvršila po nekoliko izmjena, a u takvim odnosima bolje su se snašli domaćini koji su golom Ivana Krizmanića u 70. minuti smanjili rezultat na 1:3. Do kraja utakmice igralo se na sredini terena tako da su gosti rutinski sačuvali vodstvo i tako odnijeli pobjedu koja će im zasigurno puno značiti u podizanju samopouzdanja.

Izvor: DJ Sport