Oko 200tinjak gledatelja na igralištu u Marijancima svjedočilo je novoj pobjedi Dračica. Režiji Mihaela Pongračića koji je s 2 pogotka zapečatio sudbinu Hajduka pridružio se Goran Tadić s dvije asistencije.

Odraz dobre forme vidio se na dračičkom napadaču, koji je nakon, što direktne – što indirektne upletenosti u do sada postignute golove, napokon i poentirao. Upravo s njim, uz trenera Uzelca, smo se osvrnuli na jučerašnju utakmicu.

Mihael, odlično otvaranje utakmice – preuzimanje incijative, rani pogodak te potpuna kontrola do kraja prvog poluvremena. Jesu li domaćini ispunili očekivano?

Znali smo da smo prava ekipa, odlično organizirana i taktički posložena. Što se vidjelo od samog početka utakmice. Bez nekog odgađanja napali smo protivnika i rezultiralo je ranim pogotkom. Takva igra nastavila se kroz cijelu utakmicu i dovela je do pobjede. Pokazali smo kad odradimo defanzivne zadatke zajedno, kao i ofanzivne, da se lakše i igra. U glavi smo imali domaćinski Hajduk, koji je to i dijelom bio, no naletjeli su na, u ovom trenutku, boljeg protivnika.

U nastavku ista priča i mirno privođenje utakmice kraju. Gledali smo raspoloženog Mihaela koji je pokazao da ga se ne otpisuje prerano. Možemo li ovakvog Mihaela i ovakve Dračice očekivati češće?

Kao prvo, pokažite mi tog koji me je otpisao hahaha. Šalu na stranu, lako je biti ovako raspoložen kad je ovakva ekipa iza tebe. Nogomet je kolektivni sport i kolektiv uvijek izbaci pojedinca. Ovu utakmicu sam to bio ja. Dračice mogu puno toga, možda već i sljedeće kolo – na nama je da nastavimo kvalitetno raditi i sve će doći na svoje.

Slično razmišlja i trener Goran Uzelac;

Odlazak u Marijance na novo gostovanje za nas je značilo da idemo na čvrstu i pravu domaćinsku ekipu. Mi smo to znali i tako se pripremili ekipu. Dogovor je bio da moramo biti agresivni,psihološki spremni na čvrstu i tešku utakmicu. Sve ono što smo se dogovorili smo i napravili vrlo brzo smo poveli iz fantastične akcije s treninga i do kraja poluvremena promašili još nekoliko odličnih prilika. U istom tempu smo nastavili i u drugom poluvremenu i opet postižemo vrlo brzo gol što nas je još više rasteretilo. Nastavili smo dominirati, redati šanse ali lopta nije htjela u gol. Pred kraj utakmice smo dobili gol iz slobodnjaka, ali reakcija igrača je bilo vrhunska i mirno smo priveli utakmicu kraju. Čestitam mojim igračima na zasluženoj pobjedi i već od danas se okrećemo novoj domaćoj utakmici i novom protivniku.

Pred ekipom je novi period treninga i priprema za domaću utakmicu u kojoj nam u goste dolazi Mladost iz Draža.