8.rujna.2021. dogodio se posljednji poraz dračićana u službenim utakmicama što s proteklim vikendom čini godinu dana. A da bi godišnjica bila još i ljepša, pobrinula se dračička momčad koja je zasluženo slavila u ogledu protiv Mladosti iz Draža. Tom prilikom razgovarali smo sa jednim od senatora ekipe – Domagojem Krizmanićem te naravno, kao i svake utakmice svoj osvrt dao je i trener Uzelac.

Domagoj, niz neporaženosti u službenim utakmicama traje već godinu dana. Na što je sve spremna ova ekipa?

Toliki period bez poraza sigurno nije slučajan. To je sve rezultat i odraz našeg rada na treninzima, dobrog rada trenera i uprave koja je dovela prava pojačanja. Moramo nastaviti raditi još jače, kako bi što duže održali takav period i mjesto u gornjem domu tablice, jer po mome mišljenju, tamo i pripadamo.

Jučer sličan scenarij kao i na dosadašnjim utakmicama. Dobra igra, otvoren napad. Ali ovoga puta jednostavno lopta nije htjela u gol. Ipak, vrhunskim slobodnjakom dolazimo do tog pogotka, da bi i pred kraj opet pucali kao iz plašljivca. (Ne)sreća ili manjak koncentracije?

Kako kažu – sreća prati hrabre. Promašene prilike nas nisu obeshrabrile nego smo nastavili u istom tempu napadati te smo redali priliku za prilikom. No, dogodi se da suparnički igrač izbaci loptu s gol linije, pa zatim greda i još pokoja promašena šansa. Pred kraj utakmice smo se poveli njihovom igrom gdje smo nabijali duge lopte, a to nije naš stil igre i nismo se znali snaći u tome. Na svu sreću, dolazi do trenutka inspiracije, vrhunski slobodnjak i 3 boda su u vreći, što je najbitnije od svega.

Čekaju nas još dvije nezgodne utakmice u sljedećih 5 dana. Trnavački Dinamo u kupu te stopostotno Viljevo u gostima. Kakva su očekivanja?

Nijednu utakmicu ne smijemo shvatiti olako i unaprijed upisati pobjedu pa tako niti protiv Dinama iz Trnave. Na našem terenu smo favoriti protiv svakog i tako se trebamo postaviti od početka utakmice protiv bilo kojeg protivnika. S druge strane, Viljevo je dobra ekipa ali će se dosta pitati i nas u toj utakmici. Uvjeren sam da će nas trener dobro pripremiti i posložiti kao i do sada te ćemo dati svoj maksimum. Dračice uvijek idu po puni plijen.

Slikoviti prikaz trenerovih 90 minuta u susretu protiv Mladosti.

Treneru, prije svega čestitke na nova osvojena 3 boda. Otvaranje utakmice nije bilo loše, prečka Tomasa Grgačevića – stativa Pongračića, ali i s druge strane sjajna intervencija Čolića. Je li postojao teret pobjede ili jednostavno nismo imali sreće?

Hvala na čestitkama. Ako ćemo gledati je li teret ili sreća siguran sam da je u pitanju i jedno i drugo. Kada uđeš ovako dobro u prvenstvo, od tebe se onda očekuje puno. Ja sam znao da mi imamo odličnu ekipu s kvalitetnim pojedincima i sad ću biti malo prepotentan.. Ali ovi rezultati do sada nisu iznenađenje kako neki misle. Igrači odlično rade, slušaju naputke, vrhunska su klapa i to je to. Trebali smo riješiti utakmicu već u prvom poluvremenu, ali lopta nije htjela u gol. Puno promašaja, prečki i uz to gostujući vratar Vuksanović zadavao nam je velike probleme.

Nastavak nešto teži. Nepotrebne greške, preskakanja… no, sve se smirilo i dolazimo do vodstva jednim prekrasnim slobodnjakom. Ipak, dobar dio utakmice proveli ste uz aut liniju, pa iskusno priveli utakmicu kraju. Možemo li reći da ste nas u startu “razmazili” ili smo euforično očekivali više?

Drugo poluvrijeme smo pokušali zabiti brzi gol ,ali nije išlo. Kad ne ide kako treba onda imaš toga pojedinca koji to riješi. I u ovom slučaju Mihael Pongračić, ovaj puta fantastično iz slobodnjaka. Bome sam dosta vremena bio uz aut liniju i dosta sam se našetao. Ja kao trener svih 90 min sam u utakmici s igračima i stalno im dajem upute. Bodrim, potičem, motiviram, a nekad malo i zagalamim i to im je trebalo u ovoj utakmici, jer sam osjetio malu nervozu kod igrača. Ali na kraju smo rutinski utakmicu priveli kraju. Ja bi ovim putem čestitao ipak igračima na bodovima!

Dinamo iz Trnave u kup utakmici, pa gostovanje u Viljevu. U 7 dana odigrat ćemo 3 utakmice s dobrim ekipama, spremate li nešto novo u srijedu?

Utorak trening i priprema za kup protiv Dinama iz Trnave. Za srijedu je većina stvari već spremna. Malo ćemo rotirati i igrat će igrači koji su ovaj period do sada manje igrali i od njih očekujem pravu utakmicu. Imamo tu komociju, imamo dobar roster igrača i možemo rotirati. U nedjelju gostujemo u Viljevu kod odlične ekipe, ali i mi smo dobri i vjerujem da će biti prava utakmica. Prvo nas zanima kup, pa od četvrtka razmišljamo o Viljevu. Iako je većina stvari spremna i za njih.