Nakon minimalne pobjede u posljednjem ligaškom susretu, nogometaši Dračica sa 7-2 ispratili su goste iz Trnave. Doduše, utakmica je protekla teže od očekivanoga. Još jedan dokaz kako se protivnik ne smije podcijeniti. O svemu ovome, kao i o gostovanju u Viljevu ovoga puta razgovarali smo s trenerom Uzelcem.

Treneru, čestitke na visokoj pobjedi i plasmanu u poluzavršnicu kupa. 2 gola u prvih 20minuta nagovještavala su lagodnu utakmicu, ali to definitivno nije bilo tako. Je li došlo do preranog opuštanja?

Hvala na čestitkama. Kao što ste vidjeli danas, dali smo priliku igračima koji sam imali slabiju minutažu. Vrlo brzo smo poveli 1:0, pa 2:0 i kontrolirali utakmicu. Gost se orijentirao na obrambene zadatke i pokušavao iz polukontre i kontre što im i uspijeva, postižu pogodak i donose neizvjesnost. Rezultat na poluvremenu je bio 2:1. U poluvremenu utakmice sam imao štošta reći svojim igračima jer to nije bilo ono što sam ja tražio od njih. Pojedinci će morati više raditi i slušati da bi nosili dres Dračica. Nije došlo do opuštanja nego igrači nisu bili na pravom nivou.

U nastavku gosti izjednačavaju i tjeraju ekipu na buđenje. Jeste li zadovoljni viđenim? Prvenstveno rotacijama koje ste obavili.

U drugo poluvrijeme smo ušli isto kao i u prvo i to opet nije valjalo. Gost iz prekida izjednačuje i to je bio znak da moram reagirati i napraviti nekoliko promjena. Igrači koji su ušli (Tomas, Pongračić M., Degmečić, Andričić, Tadić) su donijeli novu energiju i podigli su igru na viši nivo što se na kraju i pokazalo i zasluženo pobijedili.

2 od 3 utakmice za tjedan su riješene, sad preostaje ona, na dojam najteža. Vidite li već nešto sada?

Ušli smo u dobar ritam. Igramo dobro, skupljamo bodove, treniramo dobro i to je rezultat ovoga što smo do sada napravili. Igrači su čvrsto na nogama i ne smijemo si dozvoliti da poletimo. Idemo kao i do sad iz utakmice u utakmicu. Nedjelja nam donosi teško gostovanje u Viljevu. Ja kao trener sam spreman i svaku sljedeću utakmicu pripremam kroz cijeli tjedan. Igrači su upoznati s većinom stvari o protivniku i u petak na treningu slijedi završni glanc.

Utakmica je na rasporedu u nedjelju od 16:30h.