U sklopu 8.kola 1.ŽNL Osječko – Baranjske, Dračice dočekuju posljednji Slavonac.

Dolazimo na sredinu prvog dijela prvenstva u kojem smo do sada upisali 4 pobjede, 2 neriješena rezultata te poraz. Tablica se polako formira i više od svega nas raduje što smo nakon prvog dijela prvenstva u gornjem domu lige. Ipak, još je 7 utakmica ispred nas, 8 ako uključimo i ovaj vikend.

Ekipa je ovoga tjedna odradila, i još radi, miniciklus priprema kako bi fizička sprema ostala na visokom nivou. Atmosfera u svlačionici je onakva kakvu smo željeli uvijek, kakvu želimo i u budućnosti. Optimizam je s pravom na vrhuncu, a želja za uspjehom nikad veća. S druge strane, dolazi nam posljednjeplasirani Slavonac iz Ladimirevaca koji se zasigurno ne miri sa situacijom u kojoj se nalazi te će utakmicu otežati što je više moguće.

Ovoga puta, za kratki razgovor, ujedno i najavu utakmice, uhvatili smo trenera vratara i drugog čovjeka naše klupe, Hrvoja Piplicu.

Treneru, nakon nekog vremena izbivanja, vratili ste se u Dračice i zajedno s trenerom Uzelcem radite sjajan posao. Kako vi vidite vaš period u klubu do sada?

Da, evo nakon malo više od 4 godine sam se ponovno vratio u Dračice. Skoro 3 mjeseca sam u svlačionici, klapa je odlična, kvalitetno i naporno se trenira što se vidi i po broju skupljenih bodova, naravno najveća zasluga je trenera Uzelca koji je to sve dobro posložio. Imamo sličnu nogometnu filozofiju i razmišljanja i drago mi je da sa svojim znanjem i iskustvom mogu pomoći i treneru i igračima. Uprava godinama dobro odrađuje svoj dio posla, tu su i neizostavni Otvarači i navijači koji pomažu u radu kluba i bodre nas i prate na svakoj utakmici tako da su svi uvjeti za dobre rezultate ispunjeni.

U dugogodišnjoj karijeri, igrali(branili) ste mali milijun ovakvih utakmica.. Što očekivati u nedjelju?

To su najnezgodnije utakmice gdje često bude “lako ćemo” i opušteno se uđe u samu utakmicu pa se to obije o glavu.
Cijeli tjedan se pripremamo za nedjelju gdje se igračima naglašava, i oni sami su svjesni toga, da se protivnika ne smije podcijeniti i olako shvatiti bez obzira na njihove dosadašnje rezultate. Ladimirevci sigurno dolaze sa željom i ciljem da pokušaju osvojiti prve bodove. Ozbiljno ulazimo u ovu, kao i u svaku utakmicu i cilj su nam nova tri boda i pobjeda pred našom vjernom publikom.

Ipak, Dračice su na domaćem terenu. A na domaćem terenu gleda se samo jedna ekipa! Vidimo se u nedjelju.