Hladno nedjeljno poslijepodne izmamilo je na tribine stotinjak navijača koji su svjedočili upisivanju nova 3 boda. Prvijencima Kajbe i Tillija, dračička momčad slavila je u bitnoj utakmici pred finiš polusezone. A kako su utakmicu vidjeli s terena, ispričali su nam strijelac pobjedonosnog pogotka Đuro Tilli te trener Goran Uzelac.

Đuro, čestitke na prvijencu, a i ispostavilo se, pobjedonosnom golu. Jesi li očekivao pogodak u ovako teškoj utakmici?

Hvala na čestitkama. Svaku utakmicu koju odigram nastojim dati sve od sebe, a pogodak je samo dodatni bonus na sve to. Naravno da veseli zabiti pogodak u ovakvoj utakmici, ali još više vesele nova tri boda kojima nastavljamo ovu sjajnu debitantsku priču i 1. ŽNL.

S nama si od početka ove sezone. Kako si se snašao te kakvo je tvoje viđenje na dosadašnje rezultate?

Rekao bih da sam se odlično snašao. Ipak smo mi mala sredina gdje svatko svakoga zna, pa sam tako već među novim suigračima imao brojne poznanike. Što se tiče naših rezultata, mislim da nitko nema pravo biti nezadovoljan njima. Debitanti smo u 1. ŽNL. Mnogi su bili skeptični i nisu se nadali da ćemo ovako dobro gurati, ali jedan pogled na ljestvicu dovoljan je pokazatelj koliko ova ekipa vrijedi.

Dračički stožer ponovno je odlično analizrao protivnika i zasluženo uzeo 3 boda. Što o tome kaže trener Uzelac, čitamo u nastavku.

Treneru, čestitke na bodovima. Očekivano teška utakmica, ali evo, prvijencima Kajbe i Tillija uzimamo 3 boda… 

Hvala na čestitkama. Očekivano teška utakmica, ali gledajte, svaka je teška. Bez obzira što je Popovac na dnu tablice pokazali su se kao nezgodna ekipa. Dračice su dobre, u vrhu tablice i sad se već očekuje da će Dračice rješavati utakmice bez problema, ali nije to baš tako lagano. Mi se dobro pripremimo, dobro oznojimo dres, “poderemo guzove” za svaki bod. Drago mi je da su Kajba i Tilli bili strijelci. 100 posto su u treningu, utakmici i onda dođe nagrada. Kajba je napadač i od njega se očekuju golovi i asistencije. Tilli s desnog beka zabija i to je raskoš ove ekipe.

Dračičke utakmice postale su precrtane.. Rano vodstvo, promašene šanse, pa bodovi pred kraj. S obzirom na novu formaciju, jeste li zadovoljni viđenim?

Utakmica traje 90 minuta i uvijek kažem igračima da moramo biti strpljivi. Imamo svoj dogovor prije utakmice šta moramo raditi i to za sada dobro funkcionira. Da, rano smo poveli, pa opet ista stvar – puno zicera promašujemo. Onda to strpljenje i kvaliteta dođe do izražaja. Promjenili smo sustav, ali nije to bilo baš najbolje. O tome ću s igračima. Drugo poluvrijeme smo morali promijeniti sustav, vratili na naš stari, uveli još jednog veznog i to je bilo puno bolje. Mi smo utakmicu zasluženo pobijedili i na tome čestitam igračima. Hvala navijačima koji su i ovaj put došli u solidnom broju po hladnom vremenu i dali na podršku. Mi se okrećemo novom radnom tjednu i novoj utakmici.

Dračice već u subotu putuju u Beli Manastir na noge Baranji Belje.