Dračice su julčer teško, ali zasluženo stigle do novih bodova u utakmici s Omladincem iz Petrijevaca. Pred oko 100tinjak gledatelja, ključan se trenutak susreta dogodio u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena kada je precizan bio Tomas Grgačević. Dračičane u posljednjem jesenskom kolu očekuje susjedni derbi u Kuševcu.

Kao i svaku utakmicu do sada, svoj osvrt dao je trener Goran Uzelac kojemu se pridružio i dokapetan, ujedno i senator dračičke ekipe Renato Đurđević.

Treneru, 3 boda za mjesto broj 3. Možemo reći da u Kuševac idemo rasterećeni….

Ono što je najbitnije i što je nama cilj svaku utakmicu a to su 3 boda. Tako je bilo i sada. Lijepo zvuči to 3.mjesto, ali pokušavam se što manje baviti tablicom nego idemo skupljati bodove, pa ćemo na kraju gledati koji ćemo završiti. Nama je utakmica s Torpedom kao i svaka druga i tako ćemo se i pripremiti. Lokalni derbi. Dvije dobre ekipe. Poznajemo se jako dobro i nadam se da će biti dobra utakmica.

Ovoga puta nije bilo ranog pogotka, no pogodak i dobra igra u prvom nisu izostali. Je li protivnik opravdao očekivanja?

Mi smo ušli u utakmicu jako dobro. Visoki presing, posjed lopte, dobra kombinatorika. Sve je bilo na našoj strani. Gosti su došli s ciljem da ne izgube i to se odmah vidjelo. Postavili su čvrsti blok, branili se sa svih 11 igrača u svojoj polovici i to su dobro odrađivali. Teško je igrati kad se netko tako brani, ali mi smo uspjeli probiti to i zasluženo smo otišli na odmor s golom prednosti.

Drugo smo poluvrijeme naizgled smirili situaciju i priliku tražili na nekakve polukontre. Je li došlo do umora ekipe? S obzirom da je visok tempo kroz cijelu 2022.

Već sam jednom rekao da smo postali prava natjecateljska ekipa i ekipa koja dobro igra. Moram se pohvaliti da sam dobio dosta čestitki od ostalih kolega trenera kojima se sviđa naš stil igre, i naravno da to godi. Drugo poluvrijeme je bilo dosta rastrgano. Gost nije imao što izgubiti pa malo više krenuo u napad, ali smo mi to rutinski odradili i zasluženo pobijedili. Naravno sve čestitke idu igračima koji su i ovu utakmicu bili na nivou. Umora ima, što je i normalno. Imamo još tjedan dana treninga i zadnju utakmicu. Sad moramo biti najjači, izvući maksimum iz sebe i na kraju krajeva “umrijeti”. Poslije toga ćemo se odmarati.

Sličnog stava je i dokapetan Renato Đurđević.

Kapetane, vratio si se u ekipu nakon 4 mjeseca izbivanja i brzo uhvatio natjecateljski tempo. Vide li se promjene u ekipi?

Naravno, promjene su vidljive odmah na prvu. Sve je podignuto na razinu više, što se i očekuje nakon
promocije u ligu koja je puno zahtjevnija. Ekipa je od prošle sezone ostala na okupu, što je vrlo bitno zbog pozitivne atmosfere koju smo gradili svih ovih godina, a ovi rezultati i pozicija na tablici samo to potvrđuju. Također, tu su i igrači koji su nam se pridružili i koji su na to sve dodali svoje znanje i potvrdili u ovom kratkom vremenu da su pojačanja, ali i vrhunski dečki i suigrači. Trener nas s druge strane drži na okupu svojim profesionalnim pristupom na treninzima i
utakmicama, ali i prijateljskim odnosom i to je garancija uspjeha.

Obrana trenutno funkcionira kao švicarski sat, a ono što veseli je da i igrači s klupe besprijekorno prate isti ritam, što se vidjelo i jučer..

Nažalost po moju minutažu, obrambeni igrači igraju vrhunski iz utakmice u utakmicu i pokazuju koliko su zreli i koliko vrijede. To, naravno, omogućuje ostatku ekipe da igra neopterećeno i lepršavo jer znaš da iza tebe stoji čvrsti blok. Mi s klupe strpljivo čekamo svoju priliku, koju kad dobiješ moraš znati iskoristiti. Što se utakmice tiče, gosti su pokazali da su vrlo dobra ekipa koja se želi nadigravati. Iako su se postavili obrambeno i funkcionirali odlično, uspjeli smo ih u par navrata izigrati i doći u šanse za gol. Tomas je pogodio u odličnom trenutku i na odmor smo otišli s vodstvom, što smo do kraja i sačuvali. Sad idemo odraditi ovu polusezonu do kraja i iskoristio bih ovu priliku i pozvao navijače da nas podrže zadnju utakmicu ove godine i dođu u Kuševac u nedjelju u 13h pogledati, vjerujem, odličnu utakmicu dvije ekipe iz gornjeg doma tablice.