Kada vam cijela ekipa, od golmana do napadača, funkcionira kao jedan od prve minute, rezultat je neupitan. Upravo se to dogodilo u Kuševcu u sklopu posljednjeg kola ove polusezone. Pogocima Grgačevića i Pongračića, dračičke trupe promarširale su susjednim nam selom. Naši sugovornici su danas trener Goran Uzelac te Tomas Grgačević.

Treneru, ponovno, čestitke na 3 boda. Utakmica koju smo, prema mnogima, izgubili prije nego je počela. Dovoljno motiva za, ispalo je na kraju, malu školu nogometa…

Hvala na čestitkama. Po mnogima mi nismo imali šta tražiti u Kuševcu, ali tko se i malo razumije u nogomet zna da to nije tako. Ja sam napravio dobru analizu Torpeda i pripremu za utakmicu i to sam prezentirao igračima na što su oni odgovorili fantastično. Naravno da su dečki bili motivirani kao i do sada. Mi to tražimo svaku utakmicu. Pogotovo kad igraš protiv naših prijatelja iz Kuševca gdje bude poseban naboj. Torpedo je odlična ekipa što pokazuju i njihovi rezultati, ali jučer smo mi bili puno bolji i zasluženo pobijedili.

Prvo poluvrijeme nemamo što komentirati… Disciplina, pravi ulaz i imamo 0:3. Je li sve prošlo bez greške?

Prvo poluvrijeme je bilo odlično. Toliko dobro smo odradili taktičke zadatke, sve ono što sam prezentirao igračima su napravili i čak sam se na kraju tog prvog poluvremena zapitao jel može bolje od ovoga. Od psihološke pripreme, taktike, tehnike, kondicije, motivacije, predanosti… Kada si sto posto unutra onda ne može biti ništa drugo nego dobar rezultat. To smo mi pokazali i zasluženo vodili 3:0.

Drugo poluvrijeme ste predvidjeli igru Torpeda i iskusno utakmicu priveli kraju. Jeste li ipak priželjkivali barem jedan pogodak?

Baš tako. Točno sam znao što će trener Barišić napraviti, ali morao sam dodatno na poluvremenu još više dići ekipu. Bez obzira što smo imali dobar rezultat nismo dozvolili opuštanje. Uspjeli smo u tome i igrači su opet pokazali da dobri, kvalitetni i nisu dozvolili bilo kakvo iznenađenje. Naravno da sam očekivao još koji gol, na kraju krajeva i ova tri iz prvog poluvremena su bila dovoljna.

I za kraj razgovora, trener se nadovezao…

Dozvoliti ćete mi da i ovo kažem. Moja ekipa zaslužuje da ih se respektira, jer su oni to zaslužili svojim igrama, zalaganjem, ponašanjem na terenu i izvan njega. Nas ne zanima tko što priča i oni se ne moraju nikome dokazivati. Mene nije briga jesmo mi debitanti u ligi ili igramo već sto godina u toj ligi. Mene zanimaju pobjede, bodovi, dobra igra, da igrači uživaju, napreduju, da ja kao trener napredujem, da klub napreduje i da svi zajedno rastemo. Mi se ne smijemo zadovoljiti s ovim. Nego u 2023.g. moramo težiti ka tome da budemo još bolji i mislim da ćemo u tome i uspjeti. Još jednom čestitam mojim igračima na svemu i nek se dobro odmore. Našim navijačima kapa do poda i veliko hvala.

Sličnog stava je i jučerašnji dvostruki strijelac Tomas Grgačević.

Tomas, 2 gola i “škola” nogometa. Više nisi mogao ni poželjeti. A niti mi…

Zadnje kolo, derbi i najbolji moguci način za završiti polusezonu. Taktički smo se dobro pripremili. Znali smo sve o njima. Trener je promijenio formaciju, na što smo dobro odgovorili. Teren težak za igru gdje smo se mi bolje snašli i ranim pogotkom dobili jos više samopouzdanja i na kraju, po meni, sasvim zasluženo upisali nova tri boda. I ono najbitnije – nije bilo slabe karike. Kolektivno upisana 3 boda. Jučer sam to bio ja, sutra će netko novi zabiti i tako u krug. Bitne su pobjede.

S nama si evo već polusezonu, a kao da si naš oduvijek. Koji je tvoj komentar na vrijeme provedeno u Dračicama?

Iskreno, pozitivno sam se iznenadio. Svi u klubu i oko kluba se trude da se osjećam kao kod kuće. Ekipa je odlična, samo si ti malo dosadan sa sto pitanja, haha. Polusezona je završila iznad svih očekivanja i sad idemo na zasluženi odmor. Naravno, čekamo prvi trening i vaganje 😎 Još bi pozdravio navijače koji su fenomenalni. Želim svima sretan Božić i uspješnu Nova godinu. Dračice, hej!