Utakmicom u Kuševcu spustili smo zastore na nogometnu 2022.godinu. Godinu koja nam je donijela samo dobre stvari. Godinu zbog koje ćemo kasnije pitati “Gdje si bio 2022?”.

Na najbolji mogući način zaokružena je višegodišnja akcija Dračica u kojoj je letvica bila jako visoko: ulazak u Prvu županijsku nogometnu ligu, i to se napornim radom, trudom i voljom ostvarilo. Nakon dvije godine u kojima smo ostali kratkih rukava, drugim mjestom u Drugoj županijskoj nogometnoj ligi, ove godine suvereno osvajamo 2.ŽNL Đakovo bez ijednoga poraza (uključujući i dvije kvalifikacijske utakmice) te ostvarujemo plasman u 1.ŽNL Osječko Baranjsku.

Prvak bez poraza kreće u nove borbe. Borbe s ekipama za koje smo čuli, ali nismo imali doticaja s istima. Morali smo početi od nečega. Pa tako krećemo, odradivši ljetni mercato u kojem smo doveli čak 6 igrača, krenuli smo u akciju zvana 1.ŽNL.

Ipak, ljeto je donijelo teške i naporne pripreme. Prestankom prvenstva, pred našom ekipom našlo se još 3 tjedna treninga i 2 utakmice nakon kojih smo, zbog gustog rasporeda ove polusezone, imali tek 2 tjedna odmora. Nije počelo bajno, redali su se porazi, nervoza, ali i brusila se forma i iskustvo koje je ova ekipa trebala. I tako je počelo.

Ulazak u Osječko Baranjsku primeru ispraćen je velikim podsmijehom i utješnim tapšanjem po leđima. Povijesno 1.Kolo odigrano je u Feričancima u kojima smo remizirali s NK FEŠK. Tu smo vidjeli da su nam ljetne pripreme koristile kako bi se uzemljili i krenuli onako kako mi znamo. Jako. Dračički. Nakon odigrane polusezone zauzimamo 3.mjesto u prvenstvu, dok u đakovačkom kupu čekamo polufinale.

Tako je 2022.godina zaključena na sljedeći način:

  • 32 odigrane utakmice
  • 24 pobjede
  • 6 neriješenih rezultata
  • 2 poraza
  • 86 postignutih zgoditaka
  • 28 primljenih zgoditaka

Solidno….