Kraj godine ostavili smo za veliki intervju s trenerom Goranom Uzelcem koji je ekipu preuzeo kada je “gorilo”. Posložio, dao joj unikatan potpis i poslao u vječnost.

Nezahvalna situacija u kojoj se našao pri dolasku u klub pokazala je pravu, najbolju sliku koju ti trener može poslati. Od psihološke pripreme do vruhnskih rezultata. Kada takav trener ima takvu ekipu, ono što mi proživljavamo je neupitno.

Treneru, praktički cijelu godinu ste s nama, pa ćemo i prigodno krenuti od dolaska. Prihvatili ste projekt kluba, iako ste imali angažman. Koliko ste vjerovali u uspjeh?

Tako je. Dračice sam preuzeo na samom početku sezone. Gledajte ovako, ja sam jako dobro znao sve šta se događa u Dračicama i kakve su ambicije. Ekipu sam znao cijelu, a dosta njih sam trenirao još dok su bili klinci. Kada je stigao poziv iz Dračica, nisam se puno dvoumio. Dobra ekipa, dobro se treniralo.. Moj kvart, stadion na kojem sam odrastao i napravio prve nogometne korake, dobri navijači. Pa što više treba od toga? Trebala mi je sekunda da se odlučim. Naravno da sam vjerovao u uspjeh. Kada imaš ovo sve što sam rekao onda je uspjeh zagarantiran.

Dočekala vas je nezgodna situacija. 2.mjesto, mali zaostatak, ali i pomiješane emocije u svlačionici. Sezonu ste više no uspješno priveli kraju i zasluženo promarširali kvalifikacijama..

Ambicije Dračica su bile prvo mjesto. Napravili su dva kiksa na kraju prve polusezone, pa i na početku druge. Ekipa je bila malo uzdrmana nakon smjene kolege Živkovića i moja dužnost je bila da to pokušam ispraviti. Prihvatio sam se posla, ekipu psihološki podigao, uveo novosti u treniranju, sustavu, pripremi utakmice, pristupu i igrači su na to fantastično odreagirali. Iskreno, nisam se baš previše bavio zaostatkom, nego kako će igrači prihvatiti mene kao trenera i kliknuli smo na prvu. Što se na kraju pokazalo dobitnom kombinacijom. Za kvalifikacije smo se pripremili jako dobro. U pripremu za te dvije utakmice sam uveo još dva čovjeka koji su bili nevidljivi ,ali od velike pomoći. Ždrijeb nam je donio Vihor iz Jelisavca. Jako dobru ekipu sa sličnim ambicijama. Prvu utakmicu kod kuće pred punim stadionom nismo odigrali kako je bilo zacrtano i sa 1:1 išli na uzvrat. Za drugu utakmicu smo se još bolje pripremili, puno priče s igračima, stožerom, dobra analiza prve utakmice i na kraju zaslužena pobjeda u Jelisavcu i povijesni uspjeh za Dračice.

Sastavili ste odličan roster i napravili vhrunski rezultat u debitantskoj sezoni 1.ŽNL.. Hoćete li otkriti plan za 2023., odnosno, što očekivati od Dračica?

Ekipa sama po sebi je bila dobra, ali morali smo reagirati i dovesti još kojeg igrača. Napravili smo to ciljano i doveli igrače koji su nam potrebni i koji su pojačanja za naš klub. Dobro smo odradili pripreme, dobro se pripremili. Dosta ljudi u našem đakovačkom nogometu nisu vjerovali u nas nego su sudili i krojili sudbinu Dračica po pripremnim utakmicama, a mi smo pokazali da smo zasluženo tu gdje jesmo. Plan za 2023 .g. je vrlo jasan. Pokušati dovesti 2 do 3 igrača, još jače trenirati, težiti ka tome da budemo još bolji i ne smijemo se zadovoljavati s ovime do sada nego biti još bolji.

I za kraj, poruka navijačima?

Prije poruke navijačima želim se prije svega zahvaliti svojim igračima na cijeloj godini koje je bila odlična. Čast mi je što sam skoro cijelu godinu dijelio svlačionicu s njima, što smo surađivali jako kvalitetno, što smo imali poštovanje jedni prema drugima, što smo disali i živjeli kao prava klapa i čast mi je što sam dio vas. Naravno neću zaboraviti ni upravu koja se bori da bi naš klub bio još bolji i napredovao iz dana u dan i naravno na tome im čestitam. A navijačima dajte piva i parizera! Naši navijači su neizostavni dio svake naše utakmice, bila ona prijateljska, revijalna, prvenstvena i bilo gdje da igramo oni su naša velika podrška. Hvala im na tome i ja kao trener u svoje ime i ime igrača želim im poručiti da ćemo u svakoj utakmici davati 100 posto i pokušavati ih činiti ponosnim. Hvala na svemu…Dračice hejjjj!!