Nakon zamorna i naporna 3 tjedna odrađeno je 15 treninga te je odigrana 1 utakmica. U početku smo se složili s trenerom i zaključili – vrijeme leti. Tako je iza nas već prvi kvartal priprema, a što na to ima reći trener Uzelac?

Treneru, evo nakon 3.tjedna priprema te prve pripremne utakmice nemamo baš pretjerano puno materijala za razgovor, ali to ne znači da se ne radi ..

Već tri tjedna priprema? Kako vrijeme leti.. Materijala za razgovor u vezi Dračice uvijek ima. Tako je. Radimo dosta iako nas je vrijeme malo poremtilo u nekim zamislima, ali i na takvo stanje sam se pripremio. Uvijek morate imate opciju A i opciju B. Tri tjedna iza nas, jedan upalni proces je prošao sad se pripremamo za drugi. Igrači rade jako dobro. Predani su, željni, motivirani. Odaziv na treninzima jako dobar bez obzira na ovo hladno vrijeme. Bravo za njih.

U jučerašnjoj utakmici pokazali smo i da u prva 3 tjedna rezultat treninga može biti vidljiv. Fizički jako dobro, dok taktički ima prostora za usavršavanje. Imate li sliku sastava ili je još rano govoriti o ikakvim kombinacijama?

Budući da nam je prva pripremna utakmica otkazana, jedva smo dočekali tu drugu(prvu) prijateljsku. Vidjelo se na igračima kroz treninge da jedva čekaju tu utakmicu. Već u jučerašnjoj utakmici tražio sam od igrača maksimalnu ozbiljnost. Stavio sam pred njih zahtjeve koje su u dobrom dijelu i odradili i to me veseli. Nekim igračima sam promijenio poziciju. Čisto da vidim kako će reagirati. Dok su nova tri igrača – Bošković, braća Abramović pokazali da su velika pojačanja za naš klub. Fizički smo izgledali solidno, ali tek smo na pola puta. Taktički je to bilo solidno prvo poluvrijeme. U drugom su se poluvremenu linije malo raspale, ali ne brine me to jer ćemo na tome raditi i ono što je najbitnije imamo kvalitetu za to. Što se tiče prvih 11 iskreno bit će borbe. Roster igrača je odličan. Dobra konkurencija. Osim konkurencije jako je bitna i podrška koju oni daju jedni drugima na treninzima i to je za svaku pohvalu.

Možda da nam za kraj i uvertiru za daljnji rad oktrijete što nas očekuje u sljedećem kvartalu priprema?

Treniranje, haha. Idemo dalje trenirati. Ovaj tjedan smo svaki dan na terenu, dok nas za vikend čekaju dvije utakmice – Radnik iz Josipovca u subotu te Mladost iz Stipanovaca u nedjelju. Pred dečkima je naporan tjedan, a i period.

Utakmice se odigravaju od 15h u Josipovcu (Osječkom) te Stipanovcima.