Duga 3 mjeseca čekali smo kao napete puške prvu utakmicu nastavka sezone. Doduše, posljednje kolo jeseni u Kuševcu donijelo je 3.žuti karton i suspenziju Degmečiću, Habadi i Rotimu, a zbog ozlijeda ostali smo bez stopera Kokalovića te kapetana Andričića. No, na sreću popratno odličnim radom stožera, izostanak se nije osjetio. Upravo o tome govore nam trener Uzelac te strijelac dva pogotka Florian Abramović.

Floriane, prije svega čestitke i na službenom prvijencu. Došao si kao veliko pojačanje i to iz dana u dan pokazuješ i opravdavaš. 5 zgoditaka u 5 odigranih utakmice.

Hvala na čestitkama! A gledajte, uvijek pokušavam opravdati povjerenje trenera, pa tako i u ovom slučaju. Naravno da je lijepo zabiti sve te golove, ali oni dolaze trudom i radom ekipe koja nagradi pojedinca. Odlične pripreme, prava ekipa i klapa donose rezultate. A mogu reći da to vidim i ovdje.

Izostankom Rotima i Degmečića dobio si zadatak “umrijeti”, pa što bude. Ispostavilo se, s Tomasom iza tebe, vrhunskom kombinacijom te na kraju odličnim receptom za pobjedu. Kakvo je tvoje viđenje ovih 90 minuta natjecateljskog tempa?

Upravo tako, da. Izostanak takva dva igrača definitivno je veliki hendikep, ali uspjeli smo to nadomjestiti. Držali smo se dogovora iz svlačionice i na kraju je rezultat tako i pokazao. Nadam se da ćemo u sljedećoj utakmici biti na istoj razini, a samim time i da se i iz Motičine vraćamo s 3 boda.

Sličnog stava je i trener.

Nakon 3 mjeseca vraćamo se našim redovnim razgovorima. Pa evo i učestalog pozdrava ove sezone – Treneru, čestitke na pobjedi!

Hvala na čestitkama. Moram priznati da su mi nedostajali ovi izvještaji. Poslije zadnjeg kola u jesenskom dijelu svi smo otišli na zasluženi odmor. Igračima smo dali nešto duži odmor, dok sam ja već nakon nekoliko dana odmora počeo slagati pripreme i praviti plan i program za sljedeću polusezonu. 3 mjeseca zvuči kao dobar razmak za odmor, ali radilo se i u pozadini. Moram pohvaliti upravu koja nam je omogućila i dovela braću Abramović i Boškovića. Trojac koji će biti od velike koristi za naš klub i cilj koji smo si postavili.

FEŠK koji kotira kao čvrsta, mlada, poletna ekipa, jučer je u startu ukroćen. Od samog starta ekipa je krenula po dogovoru i praktički sve riješila prvo poluvrijeme. S obzirom da ste na poluvremenu brzo izašli iz svlačionice, pretpostavljamo kako je sastanak iskorišten samo za tapšanje po leđima.

Utakmica me je iznenadila, očekivao sam tešku utakmicu. FEŠK je mlada ekipa s mladim kvalitetnim trenerom. Znam da puno treniraju, ali jučer smo mi pokazali našu klasu. Do prvog gola tih 10 minuta bili smo malo mlitavi, no ulazak u utakmicu bio je dobar. Na igračima se vidjela velika želja i htjenje. Vjerojatno im je u ovih 6 tjedana bilo dosta prijateljskih utakmica, pa su jedva čekali da krenu po bodove. To se vidjelo odmah. Psihološki fantastični, motivirani, predani, rastrčani. Što je, po meni, jako važno, prenijeli su drill sa treninga i zahtjeve koje sam stavio pred njih. Tko prati Dračice može vidjeti da se uvijek kratko zadržim u poluvremenu u svlačionici. Dam im jasne upute i smjernice i to je to. Imali smo 3:0 na poluvremenu, ali mjesta opuštanju nije bilo. Pohvala igračima koji u tim trenucima kada svi misle da je gotovo dižu sebe i motiviraju jedan drugoga, fantastično.

Drugo poluvrijeme isto autoritativno s pogotkom Krizmanića, možemo reći, u pravo vrijeme za nokaut. Jeste li očekivali još koji pogodak ili ste bili zadovoljni viđenim?

Drugo poluvrijeme je bio dogovor da nastavimo istim tempom .Zabili smo gol za 4:0 i onda su naše “iskusnjare” rutinski privele utakmicu kraju. Kada se pogleda ukupan dojam moramo svi biti zadovoljni. Ali, kao i uvijek, ima tu još nekih stvari koje moramo popraviti. To ćemo obaviti ovaj tjedan s igračima na analizi utakmice. Uvijek sam toga stava, ako možeš zabiti 10 komada, zabij. S druge strane, opet, dovoljan je i jedan gol više od protivnika za tri boda koji su ovome svemu najbitniji i za koje se borimo. Sportski pozdrav.