Iako je riječ o “tek” drugom proljetnom kolu, vjerujemo kako će se bodovi iz Motičine pokazati veoma važnima. Prvi razlog je taj da su nam ti bodovi donijeli skok na tablici nakon dugo vremena, drugi razlog je taj da su to ipak bodovi s teškog gostovanja gdje, po našem mišljenju, treba dobro oznojiti dres za pozitivan rezultat. A upravo to je naša ekipa napravila. Vodstvo i igru iz prvog poluvremena nije pokvarilo rano izjednačenje u drugom poluvremenu. Tako je na fantastičan prodor Đure Tillija, Florian Abramović odgovorio iskusnim odvajanjem na povratnu loptu. I bodovi su tu. Upravo o tome razgovarali smo s trenerom Uzelcem i Antom Habadom, “tihim ubojicom” iz sjene.

Ante, s nama si već pune 2 godine. Prihvatio si projekt i “došao pomoći”, no ispostavilo se kako si izrastao u kostur ekipe, što se vidjelo djelomice i jučer..

Najprije bih se želio zahvaliti ekipi koja me prihvatila kao da sam s njima od prvoga dana. Smatram da imamo jako dobru ekipu a i ja sam dio nje, svojim znanjem i iskustvom igrajući u višim rangovima od malih nogu pokušavam ekipi pomoći koliko god je to u mojoj moći. Što je bio i slučaj jučer.

S obzirom na viđeno, bio si poprilično zauzet protivničkim igračima, što napadački, što obrambeno. Nije ti smetao “pik” koji si imao, naprotiv, sve je odrađeno na visokom nivou.

Dočekalo nas je teško gostovanje s izuzetno agresivnim i angažiranim protivnikom. Još prošli vikend nakon gostovanja Torpeda u Motičini znali smo da nam neće biti lako. S obzirom na tijek utakmice zasluženo smo pobijedili i upisali nova 3 boda. Što nas dovodi na 2 mjesto ljestvice. Dobar angažman trenera i igrača kroz cijelu sezonu isplatio se i nadam se da će tako biti i do kraja sezone.

Utakmicu je s visokim stupnjem opreza i budnosti ispratio i trener..

Treneru, čestitke na pobjedi. Vruć teren, ali hladna glava i srce ko bundeva..

Hvala na čestitkama. Da, teško gostovanje. Domaćin nabrijan, gledatelji nabrijani. Dojmila me fantastična reakcija igrača i u ovoj utakmici. Karakter, kvaliteta, smirenost i fantastičan psihološki odgovor na nabrijanu atmosferu. I baš to što im uvijek kažem prije nego izađu igrati “Hladna glava,srce ko bundeva”.

Ulazak u utakmicu možda i nije bio najsjajniji, no opet relativno rano probijamo tu barijeru prvog pogotka. Jesu li se planovi iz svlačionice bitno promijenili?

Svaku utakmicu pa tako i ovu prikupljam informacije o protivniku i to prezentiran igračima. Mi smo znali da nas očekuje agresivan početak i da to domaćin drži nekih 35 minuta. Do našeg vodstva je to bila borba na sredini terena. S tim da je domaćin imao jednu odličnu priliku. Naša kvaliteta, brza tranzicija, kombinatorika nas je dovela do vodstva i to smo priveli rutinski do kraja poluvremena. Većina stvari je odrađena kako smo i zamislili.

Drugo poluvrijeme pokušavamo smiriti utakmicu, no primamo vrlo brzo pogodak koji nas i nije “ubio”. Ekipa je još jednom pokazala svoj pravi karakter..

Drugo poluvrijeme domaćin je krenuo na sve ili ništa. Njihova igra se svodila na preskakanje igre i nabijanje dugih lopti na našu zadnju liniju. Iz jedne nespretne reakcije izbili smo loptu u korner i iz tog kornera nismo reagirali dobro i domaćin je izjednačio. Nismo potonuli nego smo krenuli još jače prema domaćem golu, što je i urodilo plodom. Napravili smo vrhunsku akciju i zabili za vodstvo. Do kraja smo imali još nekoliko izglednih situacija, ali ostalo je 2:1. Zaslužena pobjeda. Igrači su svjesni da svi u ligi žele skinuti Dračice. Njihov odgovor na to je fantastičan.

Što očekivati od sljedeće nedjelje? Hajduk dolazi nakon domaćeg poraza..

Svaka utakmica pa tako i ova u nedjelju neće biti lagana. Mi se idemo pripremiti. Znamo sve o Hajduku. Ponavljam, imamo svoj cilj i idemo ga nastaviti i i nedjelju. Htio bih dodati još pohvalu našim vjernim navijačima koji su i ovu utakmicu bili u velikom broju i bili velika podrška.

Dračice ove nedjelje dočekuju Hajduk iz Marijanaca u utakmici 18.kola koja je na rasporedu od 15.30h.