Za kraj tjedna razgovarali smo s Marijanom Udovčićem. Čovjeku koji je došao pomoći, a ostao naš. Mane se kroz 5 godina staža u Dračicama pokazao kao odličan igrač, vrhunski trener i pedagog, a prije svega pravi prijatelj. Pričao nam je o svom dolasku, klubu, pa i prošloj utakmici kao i nadolazećem gostovanju.

Nakon svih imena iz svlačionice, napokon i najstariji i najiskusniji u eteru. Dugo smo već zajedno, mi starimo, ti si sve mlađi..

Ha, ha, ha.. Prije, otprilike, 5godina na ljetovanju sam dobio poziv od svog prijatelja Igora da se priključim ekipi NK Dračica. Dugo me lomio, pričali smo nekih 20ak sekundi. Svojim dolaskom u Dračice susreo sam se sa mladim ljudima željnima rada, uspjeha i napretka. Što se iz dana u dan i dokazivalo. Moj dolazak koji je bio već u zalasku nogometne “karijere” je bio pun pogodak za mene i nadao sam se da ću svojim iskustvom uspjeti pomoći klubu u ostvarivanju zacrtanih ciljeva.

Osvojio si s nama 2.ŽNL kao neporažen. Zabio vjerojatno naš najljepši gol u toj sezoni i kao neporaženi prošao u 1. ŽNL. Gdje ti je kraj, haha?

Eto, dogodilo se i to da u 45.oj godini života sa svojim Dračicama postanem prvak 2.ŽNL – nagrada za klub i za mene za sve što smo prošli kroz ove godine. A dogodila se i ta lijepa sunčana nedjelja i moja desnica sa 20ak metara, ha ha. Kraj je trebao biti odavno, ali ovi mladi dečki i ljubav prema nogometnoj igri me i dalje motiviraju. Ove godine cilj je barem 1 gol u 1.ŽNL, ako ne i 2!

S obzirom na staž u Dračicama, prošao si svakakvih utakmica. Bio si gledatelj, navijač, igrač, trener. Utakmicu s Hajdukom iz Marijanaca nije krasila ni ljepota, ni šanse, ali ipak 3 boda su upisana. Je li to pokazatelj zrelosti ekipe?

Ekipa je sa novim pojačanjima dobila na izuzetnoj kvaliteti i iskustvu, ali najviše i zrelosti. Da, utakmicu baš i nije krasila ljepota (zato što je jedan igrač bio na tribini, ha ha), ali od prve minute se vidjela želja i htjenje za tim bodovima. Što je utakmica dalje odmicala, do izražaja je dolazila kvaliteta naših igrača koji su iskoristili svoje šanse i došli smo do vrlo važnih bodova.

Put nas u subotu vodi u Draž koji nam je donekle sad već i poznata ekipa, ali sigurno neće biti lako.

Put nas vodi jednoj kvalitetnoj ekipi koja će dati sve od sebe da nas pobijedi. Mi smo ovaj tjedan jako dobro radili, što se vidi po atmosferi u ekipi koja je odlična i poznavajući našeg trenera, vjerujemo da se taktički dobro pripremio. Tako da se možemo nadati dobroj igri i rezultatu u gostima. Za kraj bi pohvalio i stare i mlade dečke za naporan rad i već spomenutu atmosferu u kojoj guramo jedni druge kako bi bili što bolji. Radujem se svakom sljedećem treningu i, naravno, pobjedi moje ekipe ha ha..

Utakmica u Dražu na rasporedu je u subotu od 15.30h.