Jedna lasta doista ne čini proljeće, ali 4/4 čini ekipu motiviranijom. Iz Draža smo se u subotu vratili s vrlo važna, nova 3 boda s kojima smo konto podigli na dvoznamenkastu brojku u nastavku sezone. Jednom zrelom utakmicom u koju smo ušli vidno raspoloženi, poletni i željni bodova, nastavili smo put prema novim ciljevima. Lucidnošću pojedinca, ovoga puta Ante Habade, “klupa se ljubi”. Svoj komentar, kao i svaku utakmicu do sada, dao je trener Uzelac.

Treneru, čestitke na pobjedi i vrlo važnim bodovima. Korak po korak i snovi nisu tako daleko…

Hvala na čestitkama. Svi znaju koliko je ova liga teška i neizvjesna, a mi smo si iskovali plan da ju do kraja učinimo takvom. Zacrtali smo si cilj koji u ova prva četiri kola nastavka ide svojim putem.

Taktički odlično i disciplinirano 1.poluvrijeme donijelo nam je relativno brzo vodstvo, ispostavit će se i pobjedu. Jeste li zadovoljni viđenim?

U prvom poluvremenu je to bilo jako dobro u svim segmentima igre. Od tehnike, taktike, trke, discipline, predanosti i naravno da s navedenim dolazi i rezultat. Zabili smo samo jedan i to je dovoljno za tri boda. U poluvremenu sam bio vrlo kratko u svlačionici. Pohvalio igrače i provjerio psihičko i fizičko stanje.

U drugo poluvrijeme ulazimo opreznije i već u 55.minuti ostajemo bez Tomasa koji je u Dražu bio jedan od raspoloženijih igrača. S obzirom na to da je Manuel igrač defanzivne orijentacije, stvorili smo neke šanse za kojima, na sreću, nismo požalili. Je li doista najslađa ta 0:1 pobjeda u gostima?

Normalno da smo ušli malo opreznije, ali smo išli po drugi gol. Tomas je u jednom kontaktu s protivničkim igračem nezgodno pao i došlo je do ozljede u predjelu kuka i jednostavno smo morali napraviti izmjenu. Svi znamo koliko je Tomas bitan igrač za nas. Svaku utakmicu ulazi 100 posto, daje sve od sebe. živi za pobjede i dobar rezultat. Kad je Tomas izašao morao sam promijeniti sustav. Ušao je Manuel Abramović koji je dobro odreagirao i ispunio sve zahtjeve koje sam stavio pred njega. Imali smo još nekoliko odličnih prilika, ima jedna od koje se još uvijek budim po noći, haha. Nije bitno kod kuće ili u gostima dajte mi uvijek da pobijedimo 1:0.

Dolazi nam Viljevo. Gledajući gostovanje na njihovom terenu, čeka nas zanimljivih 90 minuta. Što očekivati?

Opet ću ponoviti da nama nije bitno s kim igramo. Mi imamo svoj cilj i idemo ga ostvariti. Respektiramo Viljevo i sigurno će biti prava utakmica. Pozivam naše navijače da dođu u što većem broju podrže naše igrače i nek budu glasni kao što su bili u Viljevu prošle godine. Sportski pozdrav!

Utakmica je na rasporedu u nedjelju od 16.30h.