U sklopu Uskrsnog, 21.kola 1.ŽNL OB gostovali smo u Josipovcu Punitovačkom. Omladinac je s godinama postao crna mačka Dračica, jer u svim službenim susretima koje smo odigrali, nismo ostvarili pobjedu. Doduše, u svim utakmicama uspjeli smo prikupiti 4 boda (4 remija). O subotnjem ogledu te nadolazećem derbiju razgovarali smo s trenerom Uzelcem.

Treneru, nakon 7 u nizu i 5/5 ovoga proljeća, stigao je i poraz..

Kao što sam već rekao, porazi, pobjede i neriješeni rezultati su sastavni dio nogometa. Dračice već duže vrijeme imaju sjajan rezultatski niz i time s ponosimo. Ovaj nas poraz neće poremetiti i mi idemo po ono što smo si zacrtali. Najbitnije je da su igrači svjesni svega. To su pokazali već na prvom treningu.

Od samog starta krećemo pomalo naivno i primamo relativno brzi pogodak, ali i pravimo puno neforsiranih grešaka. Pa možemo i reći, nakon svega, u startu izgorjeli od želje?

Sam početak utakmice nije bio dobar. Iako sam upozoravao igrače što domaćin radi od samog početka. Bilo je puno grešaka u tehničkom dijelu, pass igri, taktički u nekim djelovima je to jako loše. Nismo imali agresiju, posjed koji protiv svih imamo. Jednom riječju poluvrijeme za zaborav i to nam treba biti škola. Ne bih rekao da smo izgorjeli. Mi imamo dosta iskusnih igrača koju su igrali puno jače utakmice, ali to nije bio nivo kojem su se Dračice do sada prezentirale.

Drugo poluvrijeme donijelo je, kakvu takvu, stabilizaciju. Ipak, manjak koncentracije koji je vladao i prvo poluvrijeme dovodi do toga da primamo i drugi pogodak, ali brzo se i vraćamo u igru za bod. Jesmo li mogli više?

Drugo poluvrijeme smo ušli malo bolje, ali opet loša reakcija pojedinih igrača. Loše postavljanje u odnosu na loptu i igrača i primamo drugi gol. Uz neke promjene malo smo digli tempo igre i dobili na kombinatorici. Zabili za 2 1, ali nas je presjekao penal za domaćina i naš crveni karton. Iako smo u tih zadnjih 15 minuta napravili više nego za vrijeme cijele utakmice. Još smo zabili jedan gol, no, bilo je malo vremena za nešto više. Sve u svemu nismo bili pravi i izgubili smo.

Stiže Radnički. Mislim da je to jedna od ekipa koja ne treba najavu, ali s obzirom na broj bodova koje su “prosuli”, vidljivo je da nisu na razini prošle polusezone. Imate li sve spremno?

Radnički je dobra iskusna ekipa. Malo su lošije ušli u ovaj dio prvenstva, ali mi ne gledamo na to. Mi ćemo se pripremiti za njih kao i za svakog drugog. Ovo je derbi. Igraju prvi protiv drugog i siguran sam da će biti prava utakmica. Većina stvari je spremna, igrači su spremni, našpanovani i jedva čekaju nedjelju, a ja još imam neke finese za doraditi.

Utakmica s vodećim Radničkim je na rasporedu u nedjelju u 17:00h.