Podcjenivši početkom sezone, prvo sebe, na kraju i svoje mogućnosti, krenuli smo u debitantsku sezonu sa jednom željom – ostankom u županijskoj “Primeri”. Ipak, konstantnim radom, treningom i zalaganjem doveli smo se u situaciju da smo jedni od favorita za osvajanje naslova prvaka. Pomalo nestvarno zvuče ove riječi od strane kluba koji je tek nekidan proslavio svoj 8.rođendan. Niz od 7 pobjeda prekinuo je Omladinac, a drugi poraz za redom zadao nam je Radnički, onaj malo bolniji.

Derbi smo dočekali spremni, ukratko rečeno. Od pristupa, atmosfere pa sve do treninga kroz tjedan, ništa nije odavalo da bi utakmica mogla odrediti svoj smjer već na početku. Nedjelja je svanula nestrpljiva, međusobne poruke, pozivi, kave.. Sve se činilo kako krećemo u mrtvu trku s liderom. I došla je utakmica. Super otvaranje, napadački nastrojeni vijali smo jedan cilj. I onda bam. Šamar crvenim kartonom u startu utakmice. Ipak, nismo se predavali, niti smo protivniku davali puno prostora. Rekao je trener Uzelac: -“Sad umrite.” Tako je i bilo, svih 90minuta. Ovoga puta prenosimo trenerovu izjavu koju je dao i kolegama iz Sportalo.hr : – “Teško mi je bilo šta reći. Od početka tjedna igrači su bili maksimalno unutra i jedva su čekali utakmicu. Sam ulazak u utakmicu je bio fantastičan. Visoki presing i odmah smo pokazali tko je domaćin, ali na našu nesreću jedan nespretan duel našeg i njihovog igrača je doveo do toga da smo dobili direktan crveni karton. Naš igrač je da tako kažem u prolazu zakačio protivničkog igrača i razbio mu nos i čim je sudac Burilo vidio krv dao mu je crveni karton. To je odvelo utakmicu u totalno krivom smjeru. Šteta za derbi. Čestitam mojim igračima na svemu u ponosan sam na njih. Gostu čestitam na pobjedi. Sudačku trojku neću komentirati, jer 600 ljudi na stadionu je vidjelo sve. Mi se idemo pripremati za sljedeću utakmicu. Sportski pozdrav.”

Čeka nas nova nedjelja. Idemo u goste fenjerašu koji je pokazao da se unatoč svemu neće predati. Svega 1 bod u 22 utakmice daje nam pravo očekivati pobjedu. S pravim pristupom. Ali te utakmice, kao i prošle polusezone su psihološki najteže, a mi tražimo povratak na pobjedničke staze. Vjerujemo kako ćemo našim pristupom sve i ostvariti, a konačni cilj doći će kao nagrada za sve uloženo.

Sljedeća utakmica je na rasporedu u nedjelju u Ladimirevcima s početkom u 17:00h.