U nedjelju u 17:30h posljednji puta ove sezone će ekipa Dračica istrčati na igralište Croatije i još jednom utakmicom zaključiti sezonu za pamćenje.

Nećemo kao papige ponavljati one nesimpatične prognoze i najave, birtijaške priče i puka nagađanja. Sa ulaganjima kojih bi se posramila i ekipa izviđača, odlučili smo šutjeti i raditi. I graditi. Neprestano smo gradili i stvarali našu priču. Korak po korak. Trening po trening..

Krenuli smo teško, pomalo očajno. Rezultatski blijedo ljeto nije davalo tragove ovakve budućnosti, ali predaja nije bila riječ u našem riječniku. Svađali smo se, puno smo se svađali, a u isto vrijeme jedan drugome bili najveća podrška. I jesen je počela. A sa jeseni, počela je i najljepša priča u našoj skromnoj povijesti. Padali su jedan po jedan, i u kupu i prvenstvu, a našoj bajci nije bilo kraja na vidiku. Dolazio je kraj 2022. Godine u kojoj pauze nije bilo. Godina koja nas je ljudski i nogometno digla bolje od ijednog opijata. Normalan čovjek se nakon tako psihički i fizički teške godine umori. I mi smo se umorili. Da se ne lažemo. Ali to nismo pokazivali. Iz 2022. izlazimo kao apsolutni pobjednici. 3 mjesto u džepu i polufinale kupa. A onda…

Rekli smo kako se odrađenim do sada ne zadovoljavamo. Pomalo ludo, nošeni atmosferom i rezultatom, ali u isto vrijeme svjesni svojih mogućnosti najavljujemo iskorak. Onako sportski bahato i drsko. Zima za 10. Perfektno odrađene pripreme, rezultatski i igrački posloženiji. Proljeće smo doživjeli u svakom smislu riječi. Otvorili smo prvenstvo s 5 pobjeda te onako euforično, sredinom polusezone, vijali naslov prvaka. Ne, nismo bili nerealni. Možda ipak malo od želje pregorjeli. I opet nismo stali, preko prekaljenog (strašno kvalitetnog) protivnika izborili smo finale kupa. Onako smo u podsvjesti znali da nećemo i ne smijemo izgubiti, ali uvijek stoji floskula “Finale je jedna utakmica.”. Uzeli smo klempu i pred cijelom nogometnom đakovštinom pokazali kako to izgleda kad prije reda prognozirate nečiju budućnost.

Posljednji ples nije nikakva dramaturgija. Sport je sastavljen od uspona, padova, dolazaka i odlazaka. Zato vas pozivamo da u nedjelju u što većem broju, velikim pljeskom ispratimo 30 luđaka na zasluženi odmor.

Vidimo se na Croatiji.